Novinky 2020

04.01.2021 13:23
[09.12.2020] ~ Dnes ráno nás zcela náhle opustil náš úžasný Xarlionek...
[09.11.2020] ~ Máme miminka :o) Holky se asi domluvily, a včera na svět přišla dvojčátka po Yakule i po Nymerii. Můžeme se tak těšit ze čtyř krásných zdravých miminek. Největším překvapením je náš první (a i poslední) zlaťáček. 
[01.11.2020] ~ Dnes se nám narodila mláďata po Scylle. Bohužel to nedopadlo zrovna nejlépe a nepřežilo tak ani jedno ze čtyř mláďat... Doufáme, že bude alespoň ona v pořádku, a že další vrhy už dopadnou o poznání lépe.
[02.10.2020] ~ A protože současná situace opět neumožňuje další výstavy, a byť nám chyběl poslední CACík do spousty šampionů... tak padlo rozhodnutí na vytvoření dalších generací. Naše plánované odchovy můžete tak zkouknout tu. :o)
[28.09.2020] ~ Sobotní výstava v Turkovicích. Kde jen začít? Pořád mi chybí ta správná slova.... :o) Asi stručně shrnu to největší, zbytek bude v sekci výstavy. Naše maličká tři a půl měsíční Xanthia Lawanga získala společně s Xarlionem NEJLEPŠÍ PÁR VÝSTAVY, ale především vybojovala i NEJLEPŠÍ DLOUHOSRSTÉ MORČE VÝSTAVY.
Největším překvapením pro mne bylo, když nakonec dostala i    ♥  B E S T    I N    S H O W  ♥
[20.09.2020] ~ Uf. Včera jsme se zúčastnili výstavní expozice morčat v Přerově. Výstava byla skvělá, moc příjemná atmosféra a skvělí lidem kolem. Děkujeme za příjemně strávený čas, ale také za krásné posudky a úžasné ceny. Moc se těšíme na příště! :o) Morčat jsme brali celkem pět, všichni naši, stručně shrnu jejich výsledky, podrobnosti i s fotkama budou postupně přidány sem.
Walkyra Lawanga - čestná cena coronet, 3. nejlepší dlouhosrsté baby
Yamma Lawanga - čestná cena merino
Vertigo Lawanga - 2. nejlepší dlouhosrstý junior
Xarlion Lawanga - 1. nejlepší texel baby + čestná cena za dlouhosrstý pár (s Xanthia Lawanga)
[16.09.2020] ~ V srpnu jsme se zúčastnili 1st Czech Special virtual Cavy show, kde jsme měli nahlášeného (v té době) tři a půl měsíčního Vertiga, který nakonec získal honorary award. Děkujeme! :o)
[09.09.2020] ~ Aktualizace prodeje. Pokud máte zájem o morčátko od nás, neváhejte :o) Aktuálně máme k zadání tři sympatické chlapečky s odběrem ke konci září, dva červené a jednoho černého, více info viz nabídka prodeje.
[25.08.2020] ~ Dnes dopoledne na svět přišla další miminka a my tak započali novou abecedu. Opět máme převahu kluků, ale co naplat, hlavně, že jsou všichni včetně maminy v pořádku ♥ Po delší době se rovněž můžeme radovat           z černoušků. Pro nějakou dobu jsou to poslední mláďata, další budou zhruba na podzim, když se zadaří. :o)
[20.08.2020] ~ Máme miminka :o) Před pár dny na svět přivedla Vivian k mému velkému překapení tři šeltií chlapečky,   a my tak oficiálně zakončili třetí abecedu odchovů. Všichni budou také časem nabídnuti k prodeji do mazlíčkovských rolí. P.S., naštěstí mám u každého focení skvělého pomocníka :o)

[12.08.2020] ~ Aktuální foto naší rostoucí omladiny ♥ :o) Zleva Xanthia, Walkyra a Yamma. Holky mají akorát dva měsíce, až na merinku Yammu, která je o dva týdny mladší. Každou fotografii si kliknutím můžete zvěšit.
[28.07.2020] ~ Aktualizace prodeje. Zároveň oznamujeme, že máme březí Vivian a na miminka se tak můžeme těšit průběhem srpna. :o) Ostatním holkám se zatím zabřeznout nechce, ale snad se brzy zadaří. Zároveň přidána spousta plánovaných odchovů. Snad vše vyjde jak má a budeme se moci koncem roku těšit z černo-bílého babyboomu. :o)
[26.07.2020] ~ Konečně jsme se po koronavirové situaci mohli vydat na morčecí výstavu! :o) Zúčastnili jsme se "jen" sobotní Velkolosenické výstavy, kde jsme naposledy byli před pěti lety, a tak jsem si alespoň zavzpomínali na staré časy. Úspěšně jsme zaregistrovali také tři morčata, víc se nám jich brát nechtělo :o))) a dva kudrnáčky jsme rovněž vystavili. Přesněji jel Vertigo Lawaga, který ve svých čerstvých třech měsících získal svoji první CAC. Mimo něj, jsme nakonec vystavovali i Mobyho od Špáči, pro kterého to rovněž byla premiéra. Ten nakonec získal cenu Nejlepší merino. :o) Podrobnosti z výstavy a dalšími foty budou časem uveřejněny v sekci výstavy.
[16.07.2020] ~ Všechna mláďata dostala několik nových venkovních fotografií. :o) Mrknout na ně můžete v jednotlivých albech na rajčeti. Viz mláďata vrh W3 ~ mláďata vrh X3 ~ mláďata vrh Y3 (stačí rozkliknout libovolný odkaz).
[26.06.2020] ~ Naše rostoucí omladina ♥ Jen tak pro radost a potěchu oka.
Shaylynn Lawanga, necelých pět měsíců  &  Vertigo Lawanga, čerstvé dva měsíce :o)
[19.06.2020] ~ Jedna společná fotografie vrhu W3 + X3 + Y3 ♥♥♥ (Lze rozkliknout pro větší rozlišení.)
[18.06.2020] ~ Včera ráno na mne čekalo překvapení. Neywa porodila ♥ Očekávala jsem miminka po ní o cca týden později, avšak jako prvorodička zvládla vše na 1* a já už našla tři krásná osušená kudrnatá mimča. Doufala jsem v černo-bílá, ale opět máme červenotlamky. :o) Ke vší radosti jsou stejně krásná jako předchozí miminka a co více, máme rovnou tři slečny. Přikládám rovnou i druhou fotku našeho menšího babyboomu ♥ (deset miminek celkem, tři kluci, sedm holek:o))
[09.06.2020] ~ Máme miminka ♥ Naše FíBí včera porodila tři překrásné kudrnaté uzlíčky. Všichni mají krásnou PV a především mají i hezky tmavou červenou (což na fotkách asi tak dobře vidět nejde:-)). Přidávám sem zároveň i fotografií celého vrhu X3 (ta tři miminka uprostřed) a čtyřčata z předešlého vrhu W3. :o) Snad všechna prťata i krásně porostou. ♥
 
[05.06.2020] ~ Máme miminka!!! ♥ Na svět přišla první mláďata po Glimíkovi, a to rovnou čtyři korunkatí červeňásci. Dvě slečny a dva chlapečci. Porod proběhl naprosto bez komplikací a miminka se těší dobrému zdraví. Po předchozích třech nepříliš šťastných odchovech jsou tato prťata jako balzám na duši :o) Brzy také očekáváme mimča po Fearless Bunny.
[06.05.2020] ~ Alespoň dvě fotky pro radost, naše rostoucí tříměsíční holčičky, Shaylynn a Scyla Lawanga.
[22.04.2020] ~ Radost z posledních miminek bohužel nemělo dlouhé trvání... jedno z miminek, samička, nás bohužel opustila. :o( Člověk s takovou zcela ztrácí chuť do celého chovu.
[15.04.2020] ~ Porodila Thalitka ♥ Mé prosby byly asi vyslyšeny, neboť včera večer na svět přišla dvě nádherná černá mláďata, byť s mojí menší pomocí. Oba prcci mají shodnou sloní:o)) porodní váhu, a to 145g. Miminka i mamina se těší dobrému zdraví, a co více si přát. :o) Oba prťousové také zůstávají doma. Nabízeni budou však dva kluci z vrhu T3 a U3.
[10.04.2020] ~ To nejhorší přišlo teprve dnes... Pro Kytičku to byl náročnější porod a ač to vypadalo zprvu tak, že se z toho brzy zotaví, přišla čtyřiadvacet hodin po jejím porodu velká rána. Nešlo už nic udělat. Moc nám chybíš. :o((( ♥
[09.04.2020] ~ Porodila Kytička, ale také Yakula. Obě dvě chvíli po sobě na svět přivedly trojčata. Kytka tři černo-bílá miminka, Yakula červené, černé a tříbarevné. Bohužel v obou případech přežilo pouze prvorozené mrně. Pravděpodobně se zbylá mláďata udusila již v porodních cestách vlivem vysokých PV (147g, 148g, 150g, 156g)... Doufám, věřím, že obě maminy budou v pořádku, a že porod Thality, který nás ještě v dubnu čeká, bude notně veselejší... Protože tohle jsou přesně ty chvíle, kdy máte chuť to vzdát a nevidíte ani špetku pozitiv na tom chovu.
[30.03.2020] ~ Litchi je oficiálně Šampion(ka) České republiky ♥ ♥ ♥ Věčná škoda, že s ní nemůžeme dojet grandšampiona vlivem současné situace... Třeba doufat, že alespoň její miminka budou z poloviny tak krásná jako ona.
[23.03.2020] ~ S ohledem na momentální situaci u nás i ve světě, nám odpadly březnové výstavy kam jsme se chystali.   A když už, tak přidáváme několik plánovaných odchovů. :o) Zároveň konečně zabřezly holky, co jsou se samci už dooost dlouho, a můžeme se tak průběhem dubna těšit na miminka. ♥ Podrobnosti o všem najdete v plánovaných odchovech. Bohužel nás také průběhem března opustil náš krásný Santík, jehož ztráta je nevyčíslitelná...
[18.02.2020] ~ Ve víkend jsme se zúčastnili výstavy ve Chvalčově, kde jsme nedopadli nijak špatně. Podrobnosti zde. Sumasumárum, největší radost udělala (tradičně) naše Litchinka, která splnila podmínky k udělení titulu Šampion ČR. :o))) Zároveň také získala ocenění 2. nejlepší merino & 2. nejlepší dlouhosrstý adult ♥

Samotný návrat z výstavy už tak pozitivní nebyl... Bohužel jsme znenadání přišli o naši nejkrásnější oranžinku, naši texlici Netty (Nättia Gallia Lawanga). :o((( Budeš nám moc chybět.
[29.01.2020] ~ Máme první letošní miminka ♥ Winnuška včera na svět přivedla tři velké černé uzlíky, ze kterých máme ohromnou radost a moc se těšíme z toho, jak porostou. Prozatím není nabízeno žádné z nově narozených prťat...
[12.01.2020] ~ Aktualizace nabídky prodeje. Máme k zadání dva texel chlapečky, více info v sekci Nabídka prodeje, nebo také přes mail (lawanga@seznam.cz). Máme také několik plánovaných vrhů, tak uvidíme, zda se zadaří... :o)