News 2019

12.01.2020 17:53
[23.12.2019] Přejeme všem našim našim přátelům, rodině, známým, majitelům našich odchovů, anebo jen pouhým návštěvníkům těchto stránek příjemné prožití vánočních svátků a poklidný vstup do Nového roku :o)
[16.12.2019] ~ FíBínka porodila svá první miminka ♥ Na svět přivedla sympatická trojčátka, bohužel jedno z nich jsem našla již bez známek života... Avšak na to, že měla svá první miminka až v roce a půl to zvládla naprosto s přehledem. Můžeme se tak radovat ze dvou texlích prťat, jeden z nich bude časem k prodeji. Podrobnosti najdete v odchovech.
[09.12.2019] ~ Sobotní vánoční výstava v nedaleké Olomouci, které jsme se zúčastnili, dopadla velice hezky :o) Klasicky jsme vezli všechno v kudrnatém provedení, stejný show team jako na Brno (nic lepšího tady boužel momentálně není:o)). Všechny holky si dovezly CACíky, z čehož mám upřímnou radost. Kromě hrooomady nádherných cen (které si hned po příjezdu přivlastnil náš pan Špíček, kocour), jsme si "urvali" i nějaké to ocenění. Děkujeme za krásnou výstavu. (další foto)
Litchi Lawanga:  1. merino          &            Nymeria Lawanga: 2. texel
[06.12.2019] ~ Máme miminka po Bahii! Předevčírem porodila dva obrovské 160g (!!!) uzlíčky. Porod byl však bohužel poměrně komplikovanější, prvnímu prckovi se muselo pomoci, a naštěstí to zvládl a má se čile k světu. Druhý prtě se narodilo až dlouhé desítky minut po, a bohužel bez známek života. Naštěstí mamina je v pořádku. ♥
Průběhem prosince by nám měla ještě porodil naše texlinka FíBí (Fearless Bunny), tak doufáme a moc si přejeme, aby její porod už proběhl bez jakýchkoliv komplikací. A stejně jako tady, se můžeme těšit na červené texlíky a merinčata. :o)
[04.11.2019] ~ Včera nám přijela jedna dosti neplánovaná chlupatá posila do chovu, a jak jinak než mé oblíbené merino. Obrovské díky patří Ivušce, že nám Mobyho svěřila (aneb další Špáče do sbírky:o)) a Jarušce, která ho od Ivči dovezla. 
[28.10.2019] ~ Po asi sto letech (dobře, po dvou) jsme se vydali na výstava do Brna. Primární účel byly registrace našich kluků, ale když už, tak jsme vytáhli i naši čerstvě pětiměsíční Ličinku a dvě dvouměsíční Nkové holčičky, které vlastně jely jen tak do počtu. Protože jsou to ještě hrozné prťky a na výstavy potřebují pořádně dozrát (bodejď by ne, měly teprve dva měsíce a 10 dní), tak CACy nezískaly, ale v některých ohledech se líbily a moc se těším, co z nich vyroste. :o) Naproti tomu Litchi získala 2x CAC s poměrně krásnými posudky (plný počet za typ či strukturu srsti) a následně ji to vyneslo i ocenění Nejlepší merino J+A. Rozstřel o dlouhosrstého juniora bohužel nevyhrála, ale po tak dlouhé výstavní pauze nemůžeme chtít zázraky. Samotná výstava byla hrozně příjemná, fajn prostory, nádherné ceny, krásná dárková taška plná super věcí, také jsem poznala spoustu milých osůbek... Zkrátka krásná sobota, a děkuji vám všem za ni. :o)
[24.10.2019] ~ Včera na mě čekalo jedno překvapení, máme totiž miminka!!!! Drobci byli naprosto neplánovaní, neočekávaní. K obrovskému štěstí to jejich mamina zvládla bez jakýchkoliv komplikací a přivedla tak na svět dva zdravé krásné uzlíčky s porodními váhami 126g a 135g. A ještě že tak. ♥ Snad budou prospívat i s maminou co nejlépe. :o)
[22.09.2019] ~ Včera večer porodila Haltija ♥ Jako prvorodička vše zvládla naprosto na 1* a na svět přišla tři miminka, všechna s PV přes 110g :o) K mému překvapení všechna rovnosrstá. Oba coronetí kluci budou určitě časem k prodeji, co bude s sheltií holčičkou se rozhodne časem. Další podrobnosti v sekci odchovy.
[01.09.2019] ~  Máme březí Haltiju. :o) Průběhem září se tak můžeme těšit na další sympatická miminka.
[16.08.2019] ~ Máme miminka po Vivian. Včera na svět vykoukly dvě nádherné kudrnaté holčičky, obě s PV přes 130 g.
[12.08.2019] Po delší době přinášíme nějaké novinky. Máme novou chlupatou posilu, krásného černo-bílého coroneta. Velké díky za něj, bude velkým přínosem :o). Zároveň v brzkých dnech očekáváme porod naší šeltičky Vivian. Doufejme, že všechno proběhne tak, jak má.
[02.06.2019] Velká aktualizace prodeje. Nabízíme tři chlupaté samečky a jednu samičku, určeni do mazlíčkovských rolí, ale také do chovů a někteří i k výstavám. Více informací v sekci nabídka prodeje. Pro více informací piště na mail. :o)
[08.05.2019] ~ Porodila Nettynka ♥ Na svět dnes v dopoledních hodinách přivedla dva sympatické merino chlapečky, porod se obešel bez komplikací a můžeme se tak těšit z dalších miminek. Tímto prozatím náš menší babyboom končí. :o)
[07.05.2019] ~ Máme další miminka, tentokrát od Kytičky ♥ V ranních hodinách na svět přivedla dvojčátka, holčičku a chlapečka, s naprosto obrovskými PV - 146g a 163g. Naštěstí porod proběhl naprosto bez problémů ♥
[05.05.2019] ~ Máme miminka od Winnie. Dnes v ranních hodinách přivedla na svět černo-bílá trojčátka (po dlouhé době tak máme černoušky). Nějak nám není přáno a tak z trojčátek zůstal pouze sympatický 112g chlapeček. Jeho dva sourozenci bohužel tolik štěstí neměli, pravděpodobně se již udusili v porodních cestách. Jejich PV 151 g a 163 g (!) Naštěstí mamina je v pořádku. ♥
Smůla nechodí většinou však sama. Včera večer nás zcela rychle a neočekávaně opustila naše Ličinka alias Kylllikki. :o( Jedna z velmi srdcových samiček. Moc nám chybíš. ♥
[29.04.2019] ~ Včera porodila Dakryora. Na svět přišli dva texlí chlapečci v červeno-bílé, oba s PV nad 130g. Bohužel jeden z nich se zřejmě zadusil už v porodních cestách a nepodařilo se ho ani rozdýchat. :o( Nicméně druhý klučík se těší svému zdraví a po čase bude nabízen i do prodeje. V případě zájmu je již možnost předběžné rezervace.
[27.04.2019] Kromě včerejší radosti z nového přírůstku, nás stihla ve večerních hodinách opustit naše úžasná Xanidi. Nemám více slov... :o( Mrzí mne, že jsi s námi nemohla být déle. ... Alespoň tvá jediná dcera tu po tobě zůstala ♥
[26.04.2019] Máme první letošní miminka! :o), a to po Yakulce. Dnes se nám narodil jedináček, sympatická tříbarevná holčička, s porodní váhou neuvěřitelných 145 g! Mamina i mimčo jsou naprosto v pořádku ♥
[15.04.2019] Máme několik březích samiček :o). Na přelomu měsíce a též průběhem května tak můžeme očekávat první letošní miminka (jež budou převážně kudrnatá a červená). :o) Většina bude nabízena do prodeje.
[26.03.2019] Aktualizace prodeje. V nabídce dvě chlupáči - sameček merino a coronet samička z vrhu CH3.
[13.02.2019] ~  Před pár dny nás opustila naše krásná Tara, naše jediná vzpomínka na linii Kofoly, a to v pěkném věku čtyř let. Budeš nám chybět. ♥
[08.01.2019] ~  Proběhla aktualizace prodeje. Máme k zadání dvě dlouhosrsté holčičky, k odběru pouze společně. Dále je v nabídce i merino sameček z posledního odchovu. Všichni určeni pouze jako rodinní mazlíčci.
[02.01.2019] ~  Letošní rok nám bohužel nezačal nejlépe. Zcela náhle nás opustila naše fantastická tříletá Eccellenza, a po sobě zde zanechala týdenní mláďata... :o( Snad to tedy všichni tři prcci zvládnou i bez maminy. Budeš nám chybět ♥