News 2017

30.12.2017 15:50
 
[30.12.2017] ~ Poslední novinka letošního roku - aneb dovezly jsme si novou posilu do tvoření našich milovaných červeno-bílých merin. Je jím krásný nepříbuzný chlapeček Xanthos, za kterého posíláme obrovské díky k Alence :o) Chlapeček je navíc velmi vzdáleně příbuzný k našemu Quinceemu (syn po překrásné Carmen a Saturninovi) a bratr coronetky Qetsiyah. O to větší radost z něj. :o) Zároveň naleznete pár aktuálních fotografií u našich chovných morčisek.

[21.12.2017] ~ Přejeme všem našim přátelům, rodině, známým, majitelům našich odchovů, anebo jen pouhým návštěvníkům těchto stránek příjemné prožití vánočních svátků a poklidný vstup do Nového roku :o)
[22.11.2017] ~ Velká aktualizace prodeje. Máme k zadaní několik chlapečků - kudrnatých i rovňáčků, červených i černých. Kromě nich můžeme nabídnout i rovnou a kudrnatou holčičku. Více informací v nabídce prodeje :o)
[15.11.2017] ~ Máme novou posilu do chovu černo-bílých, a to krásného texlího samečka Vicodyho Little Joy. :o)
[12.11.2017] ~ Ve čtvrtek 9/11 jsme ukončili oficiálně druhou abecedu vrhem Z, aneb porodila Aurora porodila. :o))) Zcela bez problémů na svět přivedla svá první miminka a to rovnou čtyřčátka! Máme tři nádherné holčičky a jednoho ještě krásnějšího chlapečka. Zatím mají všichni status zůstávám doma :o)
V sobotu 11/11 porodila naše Bahinka. Máme na světě tři prcky, shodou náhod se obejvila i červená kukačka :o) Opět máme převahu holčiček.
Dnes jsme též měly velice milou návštěvu, moc děkujeme, hlavně za dobrotu pro ty naše čtyřnožky :o)
[08.11.2017] ~ Díky velké míře negativních zkušeností při rezervování morčat z naší chs jsme se úchylily k řešení, které spolehlivě funguje i v rámci jiných chovatelských stanic, tj.: V případě zájmu o naše morče, bude nutno složit předběžnou zálohu, která činí 50 % ceny z morčete, a to do pěti dní od jeho zamluvení. Více informací v podmínkách prodeje. Děkujeme za pochopení.
[26.10.2017] ~ Přicházíme s další negativní zprávou (jako kdyby jich nebylo dosti...). Ve věku šesti let a cca šesti měsíců nás navždy opustila naše tříbarevná zverimexová NS rozetka Lorelay :o(
[23.10.2017] ~ Za poslední tři dny se toho událo velmi mnoho, že ani nevím, odkud začít... Dvacátého října nám zcela bez jakýchkoliv příznaků odešel náš Christopher, a to ve věku čtyř let a jednoho měsíce. :o( Více slov je tomu věnováno v kategorii Vzpomínáme. Ten den se avšak narodila jeho vnoučátka, aneb Talička porodila. Na světě máme tři krásná zdravá miminka, kudrnatou holčičku a dva rovné šeltií chlapečky, více informací v odchovech, vrh Y2. :o)

V sobotu jsme se také zúčastnily podzimní výstavy v Brně. Naše nepoměrová červená šeltička Vivian v mazlíčcích získala 99b. a tím se ji podařilo utrhnout i místo na stupni vítězů. Především si odvezla registraci, takže ji už nikam nebudme zbytečně tahat. :o) Naproti tomu slovenská šeltička Hansel získala CAC s 96,5 body a získala tak i 3.nejlepší dlouhosrsté baby.

[12.10.2017] ~ Smůla se nás drží v tyto podzimní dny, a byly jsme tak nuceny se rozloučit s naší fantastickou Zannichelli. :o( Shodou okolností to byla právě Harm Imaniho maminka, jenž nás opustil před pár dny. Doufáme, že je žádné další ztráty v dohledné době nebudou, neboť ty poslední byly až příliš velké a příliš bolestné pro nás... Měj se krásně, Chellynko. ♥ ...
[01.10.2017] ~ Můžeme potvrdit březost i našich dalších holčiček, a to Aurory, Netty a Bahii. Můžeme se tak na konci roku těšit ze spousty různých miminek - jak barevně, tak i plemenem. :o) Náš Christopher také koncem září oslavil hezké čtyři roky, a tímto se posunul do sekce "Rentiéři".
[29.09.2017] ~ Před pár dny nás na následky nemoci opustil jedinečný Harm Imani... Neuvěřitelně osobní ztráta,... nelze psát více, nejsou slova. :o(
[26.09.2017] ~ S jistotou můžeme potvrdit březost naší krásné jediné tříbarevné Yakušky :o)
[19.09.2017] ~ Máme miminka po Tarince. Narodila se nám texlí čtyřčátka, bohužel dva chlapečci nepřežili... Zbylí dva se mají čile k světu, snad budou i krásně prospívat.

[15.09.2017] ~ Potvrzuji březost naší Taličky. Zároveň každým dnem očekáváme miminka po Taře, která už je dost dlouhou dobu otevřená, miminka se krásně hýbou, ale mamina se k porodu nějak nemá :o) Doufejme tedy, že vše dopadne dobře. A taktéž máme aktualizovaný prodej.
[05.09.2017] ~ Máme novou posilu do chovu, hezkého červeného texel samečka. Je plně nepříbuzný k našim chlupáčkům, o to větším přínosem bude. Velké díky Alenko za něj! ;o)
[01.09.2017] ~ Máme obrovskou radost! Porodila naše "Ličinka". K našemu překvapení se na poslední srpnový den narodila krásná texlí čtyřčátka, všichni však disponují značným nedostatkem bílé :o) Došla jsem až k hotovému, vše proběhlo v nejlepším pořádku, a o to větší radost mám (s ohledem na naše předchozí nezdařené vrhy). Zároveň musím potvrdit březost naší Tary, miminka se již hýbou, a tak můžeme zhruba do poloviny září očekávat ještě jeden odchov čistě červených texlíčků. Tak snad to vše dopadne stejně dobře jako v případě těchto drobečků...

[25.08.2017] ~ Potvrzuji březost naší Kyllikki :o) V září tak můžeme očekávat červené texlíky, tak snad nám všechno tentokráte dopadne co nejlépe... Do konce roku také plánujeme ještě několik dalších vrhů, které by měly uzavřít druhou abecedu a načít třetí, pro více info kuk do plánů.
[18.08.2017] ~ Pro lepší přehlednost byly v sekcích samičky a samečci přidány tyto vlastní drobné kresbičky jednotlivých plemen, které chováme a k nim byl přidán i popisek. Snad je tato malá obměna příjemná a přehlednější pro všechny návštěníky:-)

[12.08.2017] ~ Naše "nové" slovenské osazenstvo nám pomaličku roste do krásy :o)

[08.08.2017] ~ Máme k zadání několik chlupatých holčiček :o) Kuk do nabídky prodeje, třeba tam některá příšerka čeká právě na vás. V případě zájmu a dalšich informací napište mailík.
[29.07.2017] ~ V termínu od 29.7. do 2.8. nebudeme k zastižení na mailové adrese. Proto Vás prosím o trpělivost, vyčkejte, odpovím Vám všem co nejdříve to půjde :o)
[24.07.2017] ~ Takhle krásně nám prospívá naše malá Véčková holčička i s maminou Zároveň máme zaktualizovanou nabídku prodeje, kde najdete pár chlupáčků k prodeji. Rovněž máme i několik plánovaných odchovů :o) V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat pomocí mailu.

[18.07.2017] ~ Delší dobu máme zamluvenou klučičí posilu do chovu, a včera k nám oficiálně dorazil. Představujeme tak vytouženého krásného černo-bílého coroneta. Společně s ním nám dorazilo i nádherné "prekvapenie", černá šeltička. Máme z nich velkou radost, a převeliké děkuju putuje až na Slovensko k Matejovi za tyto poklady :o)

[11.07.2017] ~ Posledních pár dnů bylo vrcholně špatných... Kde jenom začít...? Snad od " trochu lepších" zpráv. Porodila naše Kiitämä. Máme jednu holčičku, šeltičku. Další dvě coronetí mimča jsme našly již bez jakýchkoliv známek života... Mnohem horší ovšem bylo, co následovalo další den. Obě dvě další těhulky, Sulka a Lothlöryen, nám zcela náhle zemřely ve stejný den. Měly již každým dnem, každou hodinou rodit, a místo toho přišlo tohle ... Jediným možným vysvětlením jsou ta vleklá horka u nás na Moravě, kdy se odmítá již několikátým týdnem ochladit... Nedokáži vám popsat více z našeho smutku a bezmoci. Více slov jsem tomu těžce věnovala na našem FB a můžete si je přečíst přímo zde, je to zpřístupněno všem... 
[04.07.2017] ~ Jednou to přijít muselo, člověk se již od ledna smiřoval s diagnostikou zhoubného nádoru u naší Eff. Ve včerejších pozdních hodinách svůj boj prohrála. Nezvládám napsat více,...tak jen... sbohem Euphorio, zůstaneš v našich srdcích napořád 
[25.06.2017] ~ Drobná aktualiazce prodeje. 
[18.06.2017] ~ Máme několik nových plánovaných odchovů. Za měsíc také můžeme očekávat hned tři odchovy a pokud se zadaří, tak se budeme moci těšit i z malých saténků ♥ Tak snad nám to všechno dopadne co nejlépe :o)
[10.06.2017] ~ Máme miminka! Eccellenza porodila. Na světe můžeme tak přivítat kudrnatý páreček v barevné kombinaci oranžová-bílá. Tito roztomilí prcci měli ještě červeného brášku, ten však bohužel zemřel chvíli po narození... Tak doufejme, že alespoň tito dva budou hezky prospívat. :o)

[05.06.2017] ~ Máme nový neplánovaný chlupatý přírůstek, posilu do černo-bílých. Zcela náhodou se k nám vrátila naše odchovankyně Bahia, dcera po fantastické Pampaně, po níž nám doma žel nic nezůstalo. O to větší radost máme. :o)
[02.06.2017] ~ Máme miminko! Včera zcela bez problémů porodila naše úžasná Xanidi ♥ Na svět přišla krásná 141gramová merino holčička v černo-bílé kombinaci. Netřeba váhat, má status zůstávám doma. V brzké době také očekáváme miminka po Eccellenzičce, pro více informací viz plánované odchovy Lawangy. :o)
[30.05.2017] ~ Tak krytí se zdařilo na výbornou a naše návštěnice Olivia je březí s naším Imoušem též :o)))
[20.05.2017] ~ Potvrzuji březost u naší šeltičky Eccellenzy a neplánovaně i u texličky Xanidi. Miminka po holčičkách můžeme očekávat zhruba začátkem až v polovině června. Zároveň přikládám dvě venkovní fotografie našich Skových šeltiček, díky nimž propadám kouzlu tomuto nádhernému plemenu. Užívejte krásného počasí stejně jako my. :o)
[11.05.2017] ~ Morčiska užívají nádherného počasí a my s nimi ♥ Vzniklo několik fotografií našich chomáčků, které jsou standardně k nahlédnutí na rajčeti a též vzniklo i jedno video, na něž se můžete prokliknout přes přiloženou fotografii:o)
[03.05.2017] ~ Protože byl včerejší den příjemný a teplý, museli jsme jej využít. Chlupáči tak byli hromadně vyvenčeni. Vznikla spousta fot, k nahlédnutí jsou na našem rajčeti (stačí kliknout na některé foto a dostanete se do příslušného alba).
[22.04.2017] ~ Dnes za naším Imouškem přijela nádherná slečna na krytí, tak doufáme, že se zadaří :o)
[21.04.2017] ~ Aktuálně máme několik nových plánovaných odchovů a také několik miminek v nabídce. 
[08.04.2017] Máme miminka! :o) Ruthie porodila svá první miminka (a zvládla to na výbornou, bez jakékoliv naší pomoci), a k naší velké radosti máme i malou změnu v podobě tří rovnosrstých miminek. Holčičí osazenstvo prozatím zůstává doma, to zkrátka nelze nabízet :o) Oba kluci však s časem k prodeji zřejmě budou. 
[06.04.2017] ~ Krásné počasí v posledních dnech je třeba využít ke krásným fotografiím krásných chlupáčků. :o)
[03.04.2017] ~ Ve víkend k nám dorazila nová chlupatá posila. Ač jsem se zařekla, že další chlupáče pořizovat nebudeme, tak jsem se stejně nechala ukecat :o) Máme tu tak krásnou kudrnatou princeznu, zcela nepříbuznou, okatou, ušatou a především má korunku! Opětovné obrovské děkuju putuje k Ivči za tuhle krásku. <3
[29.03.2017] ~ Dnes jsme se zcela naplánovaně rozrostli o jeden kouzelný vrh, aneb Zannichellia porodila. Dost nešťastnou náhodou se nám stalo něco, o čem jsme zatím jen u jiných chovatelů četly, a to, že nám sameček "zašel na návštěvu" k samičce. Nicméně všechno dopadlo, jak nejlépe mohlo a na světě tak máme zdravé a oficiálně první neplánované prcky. :o) Brzy očekáváme taky mimča po Ruthie, ta už jsou ovšem narozdíl od těchto uzlíků plánovaná.
[27.03.2017] ~ Velká aktulizace prodeje. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat :o)
[26.03.2017] ~ Včera jsme se po delší době zúčastnili výstavy a to až v Rychnově nad Kněžnou. :o) Vezli jsme toho hooodně na registraci, což byl vlastně náš primární účel (a i přesto se nám zdařilo jednu potvůrku doma zapomenout). Přesto jsme i pár chlupů vystavili. Na zkoušku jen maličkatý dvou a půl měsíční Otherien (který je mimochodem na prodej, stejně jako jeho bráška Onnellinen a Orivesi), který si vysloužil jednu CAC s 96b. a dokonce plným počtem za kudrliny v tak miminkovském věku. :o) Zdařilo se mu získat i ocenění 3.nejlepší texel baby. Další jel "náš" Hélios, jež si taktéž odnesl jednu CAC s 96b. a plným počtem za kudrliny. Ve výsledku získal 3.nejlepší texel J+A. A poslední jela naše princezna Talinka, která měla CACy dva (97 a 96b.), čímž měla ze všech texelů nejvíce bodů a získala tak BOB! ♥  Návrat z výstavy domů ovšem už nebyl tak pozitivní... Stihla nám porodit Xanidi. Došly jsme už ke krásné 146g mrtvé černo-bílé holčičce :o( Druhý prcek, klučík, je zřejmě přidušený, tak uvidíme, zda to vůbec zvládne... 
 
[21.03.2017] ~ Potvrzuji březost u Ruthie :o) Miminka po ní můžeme očekávat cca v polovině dubna. Před ní ovšem bude ještě na přelomu rodit naše černo-bílá princezna Xanidi. Tak snad vše proběhne bez jakýchkoliv komplikací ♥
[20.03.2017] ~ Dnes nepřicházíme s pozitivní zprávou... Před nějakou dobou nás zcela bez příčin opustila naše výjimečná a nádherná Laivine. Budeš nám holčičko moc chybět, škoda, že toho po tobě nemáme doma více :-(   
Nechť je zde i něco pozitivního, tak můžete zhlédnout jedno starší video s našimi chlupatými potvůrkami. 
 
(Stačí kliknout na obrázek pro otevření videonahrávky.)
 
[05.03.2017] ~ První letošní fotografie venku :o) Zároveň potvrzuji březost naší úžasné a nádherné Xanidi
[28.02.2017] ~ PĚT LET LAWANGY, i takhle lze vnímat dnešní poslední únorový den. Je neuvěřitelné, jak strašně rychle to uteklo. Byly to fantastické roky, a to i přes všechnu tu bolest a chyby, které jsme udělaly. Naproti tomu je v tom chovu tolik dobrého, kdy jsme poznaly i spoustu nových úžasných lidí. Těžko jmenovat vše, co se událo, co nás nějak ovlivnilo. Ona každá zkušenost byla přínosná. Za to, že jsme tady už tak dlouho (a že ještě dlouho budeme! :o))) patří OBROVSKÉ DÍKY vám všem - ať už přátelům, nepřátelům, známým, majitelům našich odchovů, tak i návštěvníkům stránek.
[27.02.2017] ~ Máme novou chlupatou posilu :o))) Jedná se o krásnou tříbarevnou holčičku, dcera po naší první šampionce Mischi (s krví úžasné Pampany, Saturnina či Christophera). Obrovitánské díky patří Ivči, která nám ji svěřila.
[17.02.2017] ~ Neuvěřitelných a fantastických PĚT let dnes slaví naši odchovanci z vrhu A. Tímto chceme poděkovat všem majitelům Lawangátek (a to i těm nastávajícím), že poskytli tak skvělé podmínky chlupáčům. Těšíme se ze všech informací a fot, které nám tak hojně zasíláte. Velké díky vám všem! :o)
[30.01.2017] ~ Aktualizace nabídky prodeje! Nabízíme několik kudrnatých texel chlapečků, vhodných na mazlíčky i do chovů, někteří dokonce i k výstavám. V případě vážného zájmu o některého z nich nás neváhejte kontaktovat na email.
[27.01.2017] Tarinka porodila... :o) Na světě máme dvě texlí slečny a merino chlapečka. Původně měli ještě sestřičku, ta se však zřejmě díky vyšší PV udusila v porodních cestách... Více informací o prťatech v rubrice odchov P2.
[18.01.2017] Máme miminka po Chellynce :o) K našemu velkému překvapení se narodila texlí čtyřčátka. Všechno jsou to "bohužel" chlapečci, a proto rovnou i oznamuji, že všichni budou s časem k prodeji. V případě zájmu se již nyní můžete informovat pomocí e-mailu lawanga@seznam.cz (v nabídce je i černo-bílý chlapeček z předchozího vrhu).
[13.01.2017] ~ Máme březí Tarinku. :o) Miminka se začínají hýbat, během tří týdnů můžeme očekávat mláďata i od ní. Zároveň bylo aktualizováno několik profilových fotografií v sekci samičky a samečci.
[10.01.2017] ~ Bohužel i letos se nám nevyhnou negativní zprávy a škoda, že s nimi musíme začínat už tak brzy... :-( Před pár dny nás opustil náš jedinečný, nádherný a pro nás výjimečný sameček Quincee. Netoužíme jeho odchod více komentovat, tak moc to bolí... Kéž by šlo pro jeho záchranu udělat více. A protože špatné zprávy nechodí nikdy samy, máme i druhou. Naší dánské rentiérce Eff byl diagnostikován maligní nádor, ... nikdo neví, jak dlouho s námi ještě bude. Nezbývá se jen s nadějí v srdci věřit, že se karta obrátí a zbytek roku bude více než příjemný. Kéž by ano... :-(
[05.01.2017] ~ Máme první letošní miminka!!! Dnes ve večerních hodinách porodila naše fantastická Galinka dvojčátka. <3 Můžeme se tak radovat z jejich úplně posledních potomků, a to z červené holčičky a černého chlapečka.
[05.01.2017] ~ Během měsíce můžeme očekávat mláďata po Zannichellii, u které oficiálně potvrzuji březost. :o) Předtím však očekáváme průběhem ledna miminka po Grand Gannetce. Veškeré podrobnosti hledejte v sekci plánované odchovy.