News 2015

24.12.2015 14:21
 
[24.12.2015] ~ Všem přejeme klidné a pohodové svátky vánoční a zdařilý nástup do nového roku!
[23.12.2015] ~ Máme čtyři plánované odchovy na přelom února a března, více info v dané sekci. Zároveň odcestovala velká spousta miminek do nových domovů, přejeme proto, ať se daří. :o) Taktéž můžeme nabídnout poslední morčátko k prodeji a to čeveno-bílého coronetího klučíka.        V neposlední řadě máme i nový nepříbuzný přírůstek do našeho chovu a to samečka plemene coronet TG v červeno-bílé barvě od naší velmi dobré kamarádky Alušky. Děkujeme! :o*
[30.11.2015] ~ Chov bohužel není stále jenom o té radosti, jsou zde i takové chvíle, kdy nějak nemáte chuť pokračovat. Tento rok jsme přišly o spousty cenných zvířat, plno mláďat nám během prvních dnů života odešlo a... zřejmě se nás ta smůla bude držet až do samotného konce roku, neboť nás opustila i jedna výjimečná kudrnatá černo-bílá samička - Rhapsody Lawanga. :'o( Člověk by i řekl, že musíme býti za ty roky na každý odchod morčete zvyklí. Ale nejsme. Každé morče je něčím jedinečné a s každým odchodem chlupáče odchází i kus nás...Každá ztráta bolí.
[28.11.2015] Mischa porodila. Zcela neočekávaně máme na světě holčičku, s PV 156g. :o) Nejvíce nás však zaskočila její barva - bílá s oranžovou a čokoládovou. Genetika je vtipná...
[16.11.2015] Máme mininka. Opět. :o) Teď však budeme míti od vrhů delší pauzu, pokud by se ovšem neukázala Mischa jako březí. Jinak by byly další odchovy až v příštím roce. Začneme trochu smutně, z paterčat máme trojčata. Bohužel nás v nočních hodinách opustil i krásný klučík... Nevíme proč a doufáme, že takové ztráty se nám budou už vyhýbat. Co se týče nových miminek, vrhu F2, tak máme pouze dvojčátka - holčičky. Obě plemene sheltie a obě také prozatím zůstávají. :o)
Proběhla taky aktualizace stránek, především v oblasti nabídky - stále mámě nějaké prcky volné. 
[09.11.2015] ~ Včera se nám narodila miminka, vrh E2. Porodila Qetsiyah a to rovnou paterčátka! Opět vše v rovnosrsté verzi, dvě holčičky a tři chlapečky. Bohužel nás jedna z holčiček dnes večer z neznámých příčin opustila, i přes naši snahu... Stejně tak nás z předchozíhu vrhu opustila také samička, jediná poměrová trikolorka... :-( Očekáváme v brzkých dnech ještě vrh F2 po Galince.
[07.11.2015] Máme vrh D2! :o) Před dvěma dny nám porodila naše Laivine čtyři roztomilé prcky, tři holčičky a jednoho chlapečka. Máme tu tři tříbarevné a jedno bikolorní, budou všichni na prodej.
[30.10.2015] Aktualizace prodeje (v nabídce jsou jen samečci). Bohužel musíme oznámit i jednu smutnou zprávu a to tu, že nás dnes v ranních hodinách opustil chlapeček z vrhu B2. :-(
[25.10.2015] ~ Včera jsem se zúčastnily IV. podzimní výstavy morčat v Brně. Jela s námi pouze naše merinka Xanthippe, která si u paní Petry Tomáškové vybojovala 96b. (s plným počtem za kudrnatost & hustotu a délku srsti). V konečném výsledku získala čestnou cenu za merino. ;o) Potkaly jsem se tam i s naším odchovancem - Phoenix Lawanga - který si odnesl také CAC a povedlo se mu získat BOG-A. Ještě jednou velké díky za prezentaci a posíláme gratulaci.
Také musíme ohlásit, že máme další miminka. Hrdou matkou tří drobců je naše roční Rhapsody. Během tří týdnů ovšem očekáváme další mláďata, a to po: Grand Gannet, Laivine a Qetsiyah. Až odrodí i tyhle holky, měly bychom mít menší pauzu, co se vrhů týče. Pokud máte tedy zájem o nějaké miminko od nás, neváhejte nás kontaktovat, něco by se pro každého najít mělo. :o)
 
 
[23.10.2015] Máme miminka! Pampana porodila tři krásné černo-bílé kudrnáčky, dvě slečny (merino a texel) a jednoho chlapečka (merino). Klučík a texel holčička budou nabídnutí k prodeji.
[03.10.2015] ~ Mláďata i s maminou si vedou dobře, rostou (ač přidušánek je na tom váhově hůře). Jinak během tohoto měsíce očekáváme dva vrhy - od Rhapsody Pampany, tak doufáme, že tady už vše bude v pořádku... Jinak nabízíme k prodeji jedno škvrně, samečka sheltie, viz. Prodej.
[13.09.2015] Máme miminka! :o) Oficiálně tak začínáme druhou řadu našich odchovů.
Včera ve večerních hodinách se nám narodila tahle roztomilá červeno-bílá trojčátka. :o)             Porod avšak byl poněkud komplikovaný. Trval dost dlouhou dobu a poslední dvě mláďata jsme musely z Tarinky vytáhnout a rozdýchat, což se naštěstí podařilo. Čtvrté miminko, které bylo též, se však narodilo výrazně později než jeho sourozenci, bylo velké, a nemělo sebemenší šanci přežít. :-( Mamina je po porodu dost vyčerpaná, tak miminka dokrmujeme a modlíme se, aby to holka zvládla.
 
[26.08.2015] ~ Během tří týdnů se můžeme těšit na červeno-bílá miminka od naší Tarinky. :o)
[27.07.2015] ~ V sobotu (25.7.2015) jsme se zúčastnily příjemné výstavy ve Velké Losenici. Vystavovaly jsme tři chlupáče (Zannichelliu a Xkové holky). Podrobnosti o výstavě včetně fot zde
 
Xanidi Lawanga - Nejlepší texel 
Xanthippe Lawanga - Nejlepší merino, Nejlepší dlouhosrsté baby
Zannichellia Lawanga - standard C - 98b. 
[19.07.2015] Aktualizován prodej. V nabídce jedna roztomilá holčička do role mazlíčka. :o)
[09.07.2015] ~ A protože se nám letos vůbec nedaří, co se týče chovu, musíme oznámit další bolestivou ztrátu... Tentokrát je to však ztráta největších rozměrů, se kterou se převelice těžce smiřuje. Navždy nám odešel velký mazlíček, první kudrnáček, naše nezaměnitelné zvířítko... Piko.
[05.07.2015] ~ Po roce jsme se zúčastnily výstavy a to 19. výstavy morčat v Bohuňovicích.   Všechna naše vystavená morčata byla našimi odchovy, a nemohu napsat, že by si vedla úplně nejhůř. Avšak zlepšovat je stále co. :o) Podrobnosti a několik fotografií z výstavy zde.
 
Xanidi Lawanga - 2. texel + 2. nejlepší dlouhosrsté baby
Xanthippe Lawanga - 2. merino
Zimistraia Lawanga - 3. texel
[02.07.2015] ~ Byly přidány dva nové plánované vrhy (očekáváme především kudrnatá miminka). Po dlouhé době také vyrazíme na výstavu, a to již tuto sobotu do Bohuňovic u Olomouce. :o)
[05.06.2015] ~ Po každém radostném období přichází i to špatné, a nás potkalo právě včera... Oznamujeme, že nás včera opustila naše úžasná tříletá samička Becca Halloween. :'o( Mrzí nás to o to více, neboť měla během následujících třech týdnů porodit mláďata... Nesmírně bolestivá ztráta, se kterou se jen tak lehce srovnat nedá. (S největší pravděpodobností se jednalo o toxemii.)
[01.06.2015] ~ V brzké době očekáváme miminka po Becce, čímž započneme novou abecedu. Březí zřejmě máme i Rhapsody a Qetsiayh. Zároveň byla přidána tři nová chovná zvířata - YosemiteZannichellia a Xanidi, všichni s příjmením Lawanga. Spousta mláďat nám také odcestovala do nových domovů, tak přejeme, ať se dělají samou radost. :o) Toť z novinek vše.
[25.04.2015] Máme miminka, vrh Z, aneb oficiálně jsme uzavřely první abecedu! :o)
Carmen porodila krásná kudrnatá čtyřčátka, jednoho chlapečka a tři holčičky. PV od 93 do 125g. Zároveň je to pro ni úplně poslední vrh, po odstavení těchto drobků si bude užívat zaslouženého důchodu. Časem určitě bude některé mimčo k prodeji, prozatím však žádné nenabízíme. ;o)
[17.04.2015] Máme další miminka! :o) Včera nám porodila Kofola, a to dva texel chlapečky. Podrobnosti o vrhu Y najdete v odchovech. V blízké době také očekáváme miminka po Carmen
[10.04.2015] Máme miminka! Před dvěma dny nám porodila naše dánská holčička, Euphoria. Porodila dvě krásné, poměrové a výstavně rozložené, černo-bílé holčičky a obě bez zálomků. :o) Ani jedna z nich nebude nabídnuta k prodeji, obě dvě zatím zůstávají u nás, popř. zájemce máme.
[02.04.2015] ~ V měsící dubnu očekáváme tři nové vrhy - miminka různých plemen i barev,           více informací o brzkých odchovech naleznete v plánovaných odchovech. Máte-li zájem o nějaké konkrétní miminko/a, můžete se nám ozvat na e-mail a zažádat tak o předběžnou rezervaci. :o) Zároveň můžeme nabídnout tříměsíčního samečka, podrobnosti přes email: lawanga@seznam.cz
[15.02.2015] Máme miminka. Před pár dny porodila Pampana dvě krásná miminka - holčičku a chlapečka, oba plemene merino v černo-bílé barvě. :o) Oba dva také budou časem k prodeji.
[01.02.2015] Máme miminka!  Gannet dnes v ranních hodinách porodila roztomilá dvojčátka. Máme jednu holčičku (110g) a chlapečka (159g), oba plemene texel v červeno-bílé barvě. :o)
[02.01.2015] ~ Nový rok pro nás nezačal zrovna nejlépe... V ranních hodinách jsme se musely rozloučit s tím nejlepším samcem u nás - Saturninem... Alespoň před svým odchodem stihl nakrýt dvě samice (přesněji Beccu Grand Gannet), tak se můžeme těšit na jeho poslední potomky vůbec.