News 2013

25.12.2013 15:21
 
[25.12.2013] ~ Letošní rok byl pro nás poměrně úspěšný, alespoň co se týče výstav. Samozřejmě stojí za zmínku stojí i naše odchovy - některé nás posunuly dál, jiné nás na chvíli pozastavili. V jistých chvílích jsme se vzdávaly, byly tu ale i chvíle, kdy jsme měly radosti na rozdávání. Dostaly jsme spoustu cenných rad, zkušeností... Poznaly jsme i spoustu nových přátel. Děkujeme jim, že tu námi v těch těžkých, ale i radostných chvílích byli. Snad se v příštím roce posuneme v chovatelství o krůček dále a doufáme, že se v příštím roce se všemi zase shledáme.. Veselé Vánoce všem, ať je pro Vás rok 2014 úspěšný.
[18.12.2013] Holky (rozumějte: Kofola & Carmen) byly k prasknutí, nemluvě o tom, že nás napínaly co nejdéle mohly. Naštěstí vše dopadlo na výbornou a my si tak můžeme na konto připsat další úspěšné odchovy, což nás po éře nepovedených porodů nesmírně těší. Jako první se rozhodla své poklady ukázat Carmen.  Na světě jsme včera přivítaly vrh K. Narodila se krásná trojčátka v červeno-bílé kombinaci. Obrovským překvapením pro nás byla dvě saténová prťata, která nebyla vůbec očekávána. Tohle bylo překvapení jak se patří. Radost samozřejmě nepopsatelná. Po saténové holčičce jsme tiše toužily.  Dnes, v dopoledních hodinách, přišel na svět vrh L. Kofola na svět přivedla roztomilá čtyřčata. Radostná zpráva je ta, že všechna mimča jsou holčičky. Obrovskou radost máme také z poměrové, výstavně rozložené, tříbarevné texelky. Ale radost nám byla překažena - má zálomek. Co naděláme. :o)
[31.10.2013] ~ V posledních dvou týdnech jsme se zúčastnily dvou výstav - Brno Bohuňovice
Výsledky nebyly moc uspokojivé, nicméně nutno zmínit, že Grand Gannet Lawanga dostala první kartičku na šampiona a Dawn of Destiny Lawanga si v Brně vybojoval ocenění 3.nejlepší coronet A+J.  

A protože chov není jenom o tom dobrém, musíme oznámit i jednu novinu, která nás velice zasáhla.     Den před brněnskou výstavou se nám nepozdávala Bunny, proto jsme se ji rozhodly nebrat. Zbytek osazenstva se tvářil OK, i ta dvě morčata, která na výstavu byla též přihlášená - ta jsme tam tedy odvezly a s naší malou jsme následně jely na veterinu, kde dostala ATB. Štěstí při nás nestálo, a tak   nás dne 20.10.2013 opustila naše výjimečná kudrnatá slečna - Fearless Bunny Lawanga.    Ztráta je to obrovská, slovy se nedá vyjádřit, co pro nás znamenala. Byla (a bude) jedna z nejlepších.
[12.10.2013] ~ Je toho spousta o čem by se dalo vyprávět, tudíž začnemě hezky popořadě. 
Očekávaly jsme porod Victorie Z Poodří, kterého jsme se nakonec dočkaly a den před výstavou nám porodila trojčátka - samé nepoměrové slečny. Bohužel ale jedno miminko po pár dnech zemřelo. :-( 
Den poté jsme se účastnily výstavy v Pardubicích. Rok jsme se těšily a taky jsme se dočkaly.  
Dawn of Destiny Lawanga - 1.nejlepší coronet adult + junior, 2.nejlepší dlouhosrstý adult 
Fearless Bunny Lawanga - 3.nejlepší texel adult+junior+baby, 1.nejllepší dlouhosrstý junior
Naprosto příjemně strávený den ve společnosti Adélky a Lucky, díky moc. Domů jsme si dovezly navíc hromadu věcí z tomboly, tudíž naprostá spokojenost. Morčata jsme vystavily pouze dvě, nicméně i to bohatě stačilo. A výsledky byly vskutku velice potěšující, že jsme výhry stěží do auta nacpaly. :o))
[23.09.2013] ~ Za posledních pár dní se toho událo celkem dost, že člověk ani neví kde začít. :o)
V první řadě byly aktualizovány plánované odchovy. Očekáváme porod Victorie Z Poodří, nicméně ještě se ani neotevírá, času má až až. Koncem roku bychom také měly mít poslední dva letošní vrhy. Taktéž byl aktualizován prodej, můžeme nabídnout starší nevyužité samečky, ale i úplná miminka.

A nyní již k tomu hlavnímu. V sobotu jsme se zúčastnily výstavy v Chotěboři, kde měla svoji premiéru Anna Havlínová. Bodová hodnocení vůbec nestojí za řeč, naprostá katastrofa to byla. Nakonec jsme přeci jenom získaly i ocenění, respektive Fearless Bunny Lawanga se stala nejlepším texelem. Ještě ten den se nám v nočních hodinách nám porodila Becca. Na světě máme tedy tři obrovské kloučky, všichni zbarvení do černobíla. U jednoho se nám dokonce objevila i polydaktylie (víceprsnost). A aby toho nebylo málo, v neděli v ranních hodinách porodila i dánská samička Euphoria. Ta na svět přivedla čtyřčátka, samí klučíci a všichni opět v černobílé kombinaci, a dokonce všichni PV nad 100g. Radost z miminek je opravdu obrovská. Konečně nám ty odchovy vycházejí tak, jak mají (ťuk,ťuk,ťuk). 

[13.08.2013] ~ Naprosto neočekávaně včera porodila Bellie Lawanga. Miminka jsme očekávaly až tak za dva týdny, tak nás její porod zaskočil. Nějak jsme to celé promeškaly. :o) Vše ale naštěstí dopadlo dobře a na svět vykoukla jedna roztomilá bíločumatá meriňačka s PV 137g, a my se tak můžeme chlubit vrhem H. Bohužel má jedinou vadu na kráse - zálomek. :o( Uvidíme časem co s ní..
[29.07.2013] ~ Za dobu neaktualizace se toho stalo mnoho, od šťastných událostí až po ty smutné.
Tento měsíc jsme se účastnily dvou výstav. Prvních z nich byla výstava v Bohuňovicích, kde jsme byly loni. Ještě před uzávěrkou, kdy byla morčata zaplacena, nám onemocnělo jedno přihlášené. Narychlo jsme jej tedy vyměnily za jiné, které jako jediné vypadalo jakž takž k světu. A aby toho nebylo málo, další morče se okousalo. Celý výstavní tým se rozpadl mrknutím oka. I přes to všechno jsme nakonec jely, především kvůli tomu, že se uskutečnil náš první export, a to do Polska. Máme z toho velkou radost! 
Ale protože všechno není stále jenom růžové, tak musíme oznámit další ''špatný'' odchov. :-((   Očekávaly jsme černo-bílá kudrnatá miminka ze zahraničního spojení (SK x DK), bohužel s lítostí v srdci musím napsat, že i přes rychlý zákrok veterináře nepřežilo ani jedno.. Celé nám to připomínalo loňský porod Xanidi. Avšak tady to alespoň mělo šťastný konec v té podobě, že Pampana tohle přežila. 
Dále musím napsat, že 27.7. jsme se zúčastnily výstavy ve Velké Losenici. Letos jsme tam byly poprvé, líbilo se nám to tam, takže další rok přijedeme moc rády zase. Utíkalo to kupodivu rychle, kromě morčat na výstavě byli k vidění i králíci, poník, husy, páv, a spousta dalšího zvířectva. I tombola tam byla. :o) Vystavovaly jsme nakonec jenom dvě morčata, naše odchovy a výsledky nás opravdu moc potěšily. Dawn of Destiny, 95,5b. ~ 2.nejlepší coronet     &      Fearless Bunny, 96b. ~ 2.nejlepší texel 

[25.06.2013] Velká aktualizace prodeje !!! Je možný dovoz do Bohuňovic nebo Velkých Losenic.
[29.05.2013] ~ Včerejší den byl pro nás zase trochu veselejší. Samičky si nějak oblíbily osmadvacítku, takže se na svět vyklubal náš další odchov. Carmen porodila čtyři červeno-bílá mimina. Tři klučíky (coronet TG, sheltie TG, merino) a jednu holčičku (texel). Máme z prťátek radost, jen nás ten počet trochu zaskočil, asi máme nějakou éru čtyřčátek. :o))) Více detailů (včetně fotek) G vrhu naleznete tady.
[02.05.2013] ~ Stejně jako loni jsme se účastnily výstavy v Přerově. ... Letos se konala tzv. Duo výstava, tj. posouzení od dvou posuzovatelů a možnost získání dvou kartiček. Nám se avšak podařilo získat pouze jednu u každého námi vystaveného morčete, což byla škoda. Nicméně, jela s námi i naše Dánská posila, Euphoria, kterou jsme nejen zaregistrovaly, ale také jsme ji rovnou vystavily v mazlících. Odnesla si odtamtud 99,5b. a také ocenění 2. nejlepší mazlík. :o) Více podrobností o výstavě zde.

[25.04.2013] ~ Dnes, v brzkých ranních hodinách, porodila Kofola čtyřčata. Bohužel nám ty porody nějak nevycházejí, tak se to opět neobešlo bez smůly. Miminka nerozbalila, ale nám se nakonec podařilo dva prcky oživit a zbylá dvě mimča to holt nepřežila, přičemž jedno bylo poměrové triko. :-( Svět se ale nezboří, tak snad příště bude smůly méně.. Více podrobností o tomto vrhu naleznte zde.
[24.03.2013] ~ Včera večer k nám přicestovala dlouho očekávaná morčecí posila až z Dánska.
Byl to náš takový první větší import, takže byla radost obrvoská, když se všechno povedlo a domů dorazila tahle dvě černo-bílá huňatá morčátka. :o))) Obrovské díky patří mému bráchovi za dovoz do Česka a také ochotné Annbritt do Dánska - Thank you so much Annbritt! ... Více info v sekcích.

[28.02.2013] Dnes je to přesně rok, co jsme se stali oficiální Chovatelskou stanicí. :o)))

Chlupáčci zřejmě něco tuší, protože si pro nás Becca připravila ''menší'' překvapení a v odpoledních hodinách, porodila nádherná čtyřčátka! :o))) Máme obrovskou radost. Na mrňátka jsme se strašně těšily, o to větší překvapení byly jejich barvy. Člověk čekal leccos, nicméně, tříbarevná opravdu ne. :oD Všichni jsou ale v pořádku, i s maminou a to je hlavní. Více podrobností o prťátkách > odchov E. Zároveň další novinou je ta, že Kofola je březí! :o) ... A teď už dvě rychlé fotky mokrých miminek.  

[11.02.2013] ~ Byly poupraveny plánované odchovy. K samečkům se dnes vydaly dvě samice; jedna nám odcestovala k Alence (které tímto moc děkujeme!) do Ch.s. Nikita a druhé krytí probíhá u nás. V neposlední řadě se začala hýbat Bekynčina miminka, porod očekáváme v nejbližší době, tak doufáme, že všechno proběhne v pořádku (ťuk, ťuk, ťuk). Zároveň jsme se rozhodly 30.3. vyrazit do Rychnova na výstavu, kvůli jistým smluveným věcem, tak snad nám bude přát počasí. A toť z novinek (zřejmě) vše. 
[13.01.2013] ~ Nový rok pro nás nezačal zrovna nejlépe. Dnes, v ranních hodinách, porodila naše Bellie Lawanga 186 gramové prtě. Bohužel jak jinak, než mrtvé. :-( Nemá cenu psát, že bylo opravdu pěkné, také že mělo být po kom.. Kromě toho, plánuje se další vrh (černo-bílý) a to na únor. Tak uvidíme, zda-li z toho vůbec něco bude. Ostatně, na naši první letošní výstavu se chystáme (asi) do Přerova. :o)