News 2012

31.12.2012 17:44

 

[28.12.2012] ~ Uf, ''dlouhá'' cesta ve směru Brno - Ostrava je úspěšně za námi.. Již nějakou dobu obhlížím jednu roztomilou tricolorní šeltinku, nicméně nechtěla jsem pořizovat další potvory, jako kdybychom jich už neměli dost. Nakonec přeci jen jsme si zajely na otočku do Ostravy a osobně si převzaly naši novou chlupatou slečnu. :o))) Více porobností o ní naleznete v rubrice Samičky.
VESLÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2013! 
[03.12.2012] ~ Během tohoto víkendu odešli do nových domovů dva naši odchovaní kluci. Našli si milé rodinky, kde se budou mít zajisté velice dobře. Tak Vám dodatečně přejeme hodně radosti s nimi. :o) Kromě toho jsme se v sobotu (1.12.) účastnily 5. Vánoční výstavy v Olomouci, odkud jsme odjely s práznou. Především jsme ale zaregistrovaly čtyři morčata a následně připustily naše dva černo-bílé texlíky (viz. plánované odchovy). Více podrobností o výstavě, včetně fotografí, naleznete tady
[18.11.2012] ~ Čas nám rychle letí a než jsme se nadály, tak prckové jsou zase o nějaký týden straší a mohutnější. Kluci coroneti váží něco málo přes 300 gramů, kdežto jejich bráška je drobnější. Podařilo se nám zjistit, že jsme udělaly obrovskou chybu, za kteoru se opravdu stydíme, naštěstí jsme na to přišly včas a z holčičky coronetky se nám stal třetí kluk do party. Ale i ti nejlepší se mohou splést, tak z toho nebudeme dělat vědu. :o))) Ostatně, oba dva kluci jsou nabídnuti k prodeji. Vice v: Nabídka prodeje. Jedna z dalších novin je ta, že se Audrey Lawanga se stala maminou. Moc gratulujeme k miminkům a přejeme hodně radosti, štěstí i zdraví! :o) Také nám přišly nádherné fotky z domova Blair Lawangy, za které mockrát děkujeme! Jsme moc rády, že naše odchovy mají tak láskyplné domovy. Co se týče nás, tak plánujeme další vrh, černo-bílý a plný texelat. Více informací se dočtete v plánovaných odchovech. A v neposlední řadě se chystáme další a letos i naši poslední výstavu, která se koná v 1.12. v Olomouci.
[04.11.2012] ~ Miminka mají dnes jeden týden, tak proběhlo jejich vážení. Nedá se říci, že by měli nízké váhy, právě naopak. Mají opravdu velké, asi to nebudou drobečci v dospělosti. :o) Další novinou je to, že máme nová chovná morčátka a to dva černo-bílé vlnité sourozence - Pasaytena Pampanu z Chovatelké stanice Galathilion, která sídlí na Slovensku. :) Chlupáčci jsou mazlíci a krasavci v jednom. Moc za ně vděčíme Marekovi a Norice. :o))) Více informací o přírůstcích v rubice Samičky a Samečci.
[28.10.2012] ~ Máme tři rovnosrstá červeno-bílá miminka! :-) 
Dnes ve večerních hodinách porodila coronetka Carmen tři miminka, dva kluky (sheltie + coronet) a jednu holčičku (coronet). Kluci mají krásné výstavní rozložení, na holčičce se barvičkami šetřilo, tak je jen bílá s červenou. :o) Otcem vrhu je Lamborghini. Více informací o tomto vrhu bude brzy... :)

Více informací o vrhu D1 na následujícím odkaze - ZDE Některá miminka i k prodeji.
[22.10.2012] ~ Včera jsme se účastnily pozdimní výstavy v Brně. Podrobnosti včetně fotografií naleznete zde. My si bohužel nic neodvezly, ani kartičku. Do dvou kartiček nám chyběl bodík a do jedné půl bodu. :-( Samozřejmě že nás to mrzí, že jsme si neodvezly ani kartičku, ale co holt člověk nadělá... Avšak potěšující a hřející na srdci bylo, že alespoň Jersík, kterého jsme braly sebou, získal 95 bodů. Moc gratulujeme do chs Nikita! :o) Nesmím ještě opomenout, že náš odchov, alespoň získal plný počet bodů (tj. 15) za kurdliny. Potěší. :o) Také jsme se daly do stavění nové morčatárny a musím oznámit, že je již hotová. S výsledkem jsme nad míru spokojeny, lepší už být opravdu nemohla. Náhled na naše morčecí bydlení. Každým dnem také očekáváme rovnosrstá miminka od Carmen. :) Už se na ně těšíme.
[07.10.2012] ~ Za nějaký ten týden by nám měla porodit coronetka Carmen Z Poodří. Přibírá opravdu pěkně, miminka se začínají hýbat a my už máme jen obavy z porodu. Minulý vrh nás natolik vyděsil, že pro nás teď každé krytí znamená velký přínus nervů. Informace o březosti Carmen zde (včetně fotky). Zároveň plánujeme další odchov, matkou vrhu by měla být naše ''maličká'' merinka Bellie Lawanga. Více informací naleznete v plánovaných odchovechV neposlední řadě se chystáme 21.10. na výstavu do Brna. Jsme opravdu rády, že se najde konečně nějaká výstava, kterou máme takhle blízko. Budou nás reprezentovat tři morčata a zároveň ještě vystavíme překrásného červeno-bílého klučíka od Aji. :o)
[30.09.2012] ~ Včera jsme jely na výstavu do Pardubic, i když ji máme trochu z ruky... :o) Především jsme si přebíraly naše nové přírůstky a jimi jsou: Saturnin od Bejbinky (texel, červená-bílá); Kofola Cavia MaGia (texel, černá-červená s bílou); Becca Halloween (texel, černá-bílá). Děkujeme za ně! Na samotnou výstavu jsme braly tři morčata, všechna do standardu A.  Úspěch jsme nečekaly, o to větší byl... Kartičku jsme si dovezly sice pouze jednu, další utekla o půl bodíku, ale co naděláme. Krásně jsme si to tam užily a to je hlavní. Naše vystavované holčičky nám však připravily nečekaná překvapení... :o) Coronetka Amy z Boleradic se stala 3. nejlepší coronet A+J+B a naše malinkatá odchovankyně, Bellie Lawanga, si odnesla 1. nejlepší merino A+J+B! Radost opravdu obrovská a výhry nečekané. :)

 Opravdu nemohu říci, že by se nám dařilo špatně. Právě naopak. :o) Více informací...
[21.09.2012] ~ Vládne nám tu smutek, neboť již druhý chlupáč získal místo v kolonce Vzpomínáme. :( Je nám z toho do pláče, všechno se nám hroutí před očima, veškeré plány vycházejí vniveč.. Všechno tak nějak pomalu vzdáváme, zároveň se velice obáváme porodu coronetky Carmen, která by měla na svět přivést společně s Lamborghinim první červeno-bílé rovnosrsté Lawangy. Tohle je asi ta nejvíce pozitivní věc za poslední dobu - Carmen je březí. Další z těch příjemnějších záležitostí je výstava. Příští týden ve víkend (29.9.) se chystáme až do dalekých Pardubic, kde si zároveň budeme přebírat naše nové posily do chovu, přičemž některé by nám měli pomoci rozšířit v našem chovu černou barvu. :o) 
Dne 19.9.2012 nás zasáhla další nepříjemná událost. Umřelo zde výjimečné morčátko s čistě německou krví... Každá ztráta strašně bolí,... Matýsku, budeš nám tady strašně chybět. :( <3

-

Musíme, ačkoliv opravdu nerady, oznámit světu ještě jednu nepříjemnou a nečeknou novinu, která naše srdce dnes, 21.8.2012, zasáhla. Ztráta je to pro nás převeliká, ona byla mazlíček číslo 1, láska huňatá,.. Loučíme se s ní převelice těžce, strašně nás to mrzí a bolí, že to nezvládla, že jsme o ni přišli... Měj se na tom světě krásně, Xanynko, milujeme tě i nadále. ♥
[21.08.2012] ~ Poslední měsíc jsme měly neuvěřitelnou radost, že se zadařilo, že naše jediná samička s černou barvou zabřezla. Nádherně přibírala na váze, miminka kopala jako o život a my jen, plné štěstí, očekávaly porod. Nervozita se mísila s nedočkavostí, ale bohužel ne vždy je všechno takové, jak si člověk přeje. :-( Protože toužíme po texel samičce v černo-bílé barvě, tak jsme doufaly samozřejmě v ni. Někdy k ránu, mezi 5:30 - 08:30, se narodil první prcek. My v té době bohužel všichni spali a Xanidi si zřejmě asi ani nevěděla rady, tak jej nerozbalila... Avšak nerodila dál a zbylá miminka se v bříšku hýbat přestala. Snad ani minutu jsme neváhaly a holt vyjely na veterinu, kde z ní zbylá dvě miminka vytáhli, obě už mrtvá... :o( Víme, že se občas ten porod nezadaří, že už to k tomu chovu holt patří, i přesto to byla rána pod pas. Dvě miminka byla černo-bílá (překrásná výstavní holčička a klučík) a jedno bílé s černou, celé po mamince. A Xanidi se nám zotavuje, tak teď už alespoň doufat v to, že ona bude v pořádku a že snad jednou, se od ní těch černo-bílých prťat dočkáme... Více informací o vrhu C1, naleznete tady, ovšem upozorňujeme, že se tam nacházejí fotografie, které nejsou vhodné pro slabé povahy!
[08.07.2012] ~ Konečně přinášíme nějaké radostné zprávy. :o)

Včera na to krásné datum, 7.7., jsme se zúčastnily 7. Výstavy morčat v Bohuňovicích. Na výstavu jeli: Piko z Jižního Slunce, který si s odřenými uchy odvezl 95b. čili i svoji druhou kartičku na českého šampiona, dále jela Carmen Z Poodří, které chyběl pouhý půl bod do čekatelské kartičky... Avšak na obou dvou morčatech máme co zlepšovat, víme to a do příští výstavy se chlupáče pokusíme vylepšit jak nejlépe dovedeme. :o) Ještě jsme měly samičku (Amy z Boleradic) ve standardu C, u které jsme se potom dozvěděly, že je standardní, čili v mazlíčkách nemá co pohledávat. Stejně tam neuspěla a půl bodu ztratila kvůli naší hlouposti, ale co naděláme, jsme rády, že je standardní :).. A jak se říká, to nejlepší nakonec. Vezly jsme i náš odchov, který považujeme za nadějný a opravdu tomu tak bylo. Naše maličká Bellie Lawanga si odvezla svojí první čekatelkou kartičku a byla ve svých ani ne čtyř měsících vystavována v kategorii baby a měla 96,5b což si myslíme, že je opravdu dobrý výkon. :o) Ona samotná se potom, s tímto pěkným bodovým úspěchem, stala 2. nejlepší dlouhosrsté baby! Ceníme si tohoto ocenění převelice, protože jej získal náš odchov a to pro nás znamená opravdu hodně... :o)

Podrobnosti o sedmé bohuňovické výstavě (včetně fotografií) najdete ZDE.

[23.06.2012] ~ Tak to vypadá, že jsme se s březostí Xanidi sekly. Bohužel jsme nuceni oznámit, že již druhý vrh nám nevyšel. :o( Samička nám nepřibírá (ačkoliv ze začátku nějaké gramy nabrala), nýbrž se nám drží na své připouštěcí váze (postupně si na ni zhubla ze svých přibraných gramů). Jsme z toho zklamáni, tohle jsme tak nějak nečekaly.. A tak vždy je nějaký záložní plán B, tak uvidíme, co z toho nakonec vzejde. Plánované odchovy tedy oficiální žádné nemáme, ale v našich hlavách plány jsou. Nechceme ale nic zakřiknout, pro tentokrát nic oznamovat nebudeme a když se to holt opět nevyvede, tak snad to už srdce nebude tolik tížit jako právě teď. Ačkoliv naděje umírá poslední, ta naše již zemřela.
[07.06.2012] ~ Za měsíc mé nepřítomnosti se stala spousta věcí, které je třeba rozhlásit do světa.. Jednou z krásných zpráv je ta, že Xanidi z Přediny je březí, tudíž očekáváme v červenci kudrnatá, možná že tricolorní, miminka. :o) Moc se na tato miminka těšíme, pokud se zadaří a narodí se nějaká tříbarevná princezna, tak samozřejmě doma zůstane. Necháme se překvapit, co nám tento vrh přinese. Další úžasná novinka se nám dostala tento týden, je zcela čerstvá. Přišla nám poštou kartička na čekatele šampiona ČR! :o))) Netušíme jak co proč, pouze se domníváme, ale zkrátka Piko z Jižního Slunce zabodoval a namísto 92,5b. získal 98b. na 1. výstavě v Přerově a tím pádem získal svoji první CAC. :o) Podrobnosti naleznete na samém konci stránky na tomto odkaze.. Zároveň nám dnes odjela do nového domova maličká vlnitá meriňačka Blair Lawanga, takže přejeme, ať dělá jen a jen radost. :o)
[16.05.2012] ~ Tak bohužel oznamujeme, že se nám jeden plánovaný odchov nevydařil. Samička nám bohužel nechce zabřeznout, hubne na váze, takže z toho mimina určitě nebudou. Mrzí nás to, neboť by od ní mohla být miminka bohatá na rodokmenu.. Zároveň byla z chovných samic přeřazena do mazlíků (byla tříbarevná, tak o to větší ztráta v chovu to je, když máme víceméně všechny červeno-bílé). A tak pro změnu druhá samička, Xanidi, na váze přibírá, ta s tím problém nemá. :o) Uvidíme jak bude přibírat dál, přeci jen se samečkem není ani měsíc, tak víme houblec. Nafotila jsem i nějaké fotky morčat, tudíž jsou u některých chlupáčů nové profilové fota.. Lamborghini nám oslavil jeden rok.  + Aktualizace prodeje!
[29.04.2012] ~ Včera, 28.4.2012, jsme se účastnily naší první výstavy. Braly jsme Pika z Jižního Slunce, který byl jako jediný ve standardu A. Bohužel kartičku nezískal, ani se neumístil. :o( Dále jsme měly dvě morčata ve standardu C a to Mathise s Xanidi. Matýsek získal 97bodů, bohužel na umístění to nestačilo. Za to Xanynka získala jako jedna z mála 99bodů a podařilo se ji porazit všechny mazlíky, neboť se stala 1. Nejlepší mazlíkem! Jsme z ní opravdu nadšeni, je to naše šikulka s nažloutlými chlupy. :o)) Opravdu jsme nadšeni, neboť je to naše první výstava a hned první místo! Neuvěřitelné. :o) 

Více informací o naší první výstavě včetně fotografií naleznte na následujícím odkaze - ZDE.
[18.04.2012] ~ Dostaly jsme zprávu, že se dne 16.4.2012 v ChS Cavia Canis narodila tři krásná miminka německé šimlí slečně Choco von Werne. A tatínkem není nikdo jiný, než náš německý čokoládový šeltiáček, Mathisek. :o) Posíláme proto velikánskou gratulaci, ať mimča krásně rostou! Jsou opravdu nádherná. :o)))
[14.04.2012] ~ Máme problém se stránkami a počítačem, proto to tu vypadá tak, jak to tu vypadá. Bohužel ať se snažím jak se snažím, nic nejde vrátit do původního stavu. Doufejme, že brzy už bude všechno v pořádku. Prozatím nám do nových domovů odjeli všichni kluci. Přejeme s nimi hodně radosti a žádné starosti! :) Odchov B1 dostal měsíční fotografie na web, váhy jsem nepřipisovala, ale za zmínění by stály. Klučík měl 322 gramů a holky 380, málem mi vypadly oči z důlku. A váha kupodivu špatně neváží. :o) Když už jsem byla v tom vážení, rozhodla jsem se zvážit i zbytek morčat. Zirnitra nám značně přibírá na váze, takže přeci jen bychom mohli být březí. Uvidíme za týden.. Tři naše morčata, která s námi v dubnu jednou na výstavu a registraci, mají jako jediní nad jeden kilogram. Protože se čistilo, česalo, stříhalo a fotilo, tak jsem se rozhodla krom maličkých vyfotit i některé naše velké. A to především Mathise, Pika a Xanidi, ale z leteckého pohledu.

Kudrnáčci by potřebovali nutně vykoupat, Xanidi skrz nažloutlé bílé chlupy. I když se bude výstavy účastnit pouze ve standardu C, tak ji chci mít udržovanou. Mathisovi jsem trošku zastřihla konce, dokonce dostal novou profilovou fotografii, ale na živo vypadá mnohem lépe. :o) Pika čeká koupání až před výstavou, jsem zvědavá, co nám na něj na výstavě řeknou. Další výstavy už samozřejmě plánujeme, tak jsem zvědavá, jak si na nich povedeme. Po Přerovské se chystáme na Bohuňovickou, kam budeme brát i naši odchovankyni Bellie, tak jsem zvědavá, jak si náš odchov povede. :o) Minulou sobotu (7.4.) jsme se také byly podívat na naše budoucí štěňátko, tak jsme z něj nadchnuté a už se těšíme, až si jej dovezeme domů. Z novinek vše.

[05.04.2012] ~ Veselé Velikonoce všem přejeme. ;)

Do sekce výstavy přibylo pár nových termínů. Skrz rodinné důvody si ale nejsme jisti, zda se budeme účasnit všech výstav, proto jsou u některých otázníky. Doufáme, že nám všechny vyjdou. :o) Rezervována máme také všechna morčátka, pouze u Blair jsme ochotni ještě nějakou předběžnou rezervaci přijmout. Oba kluci jsou však již plně rezervováni a čekají na své nové majitele. K dnešnímu dni jsem udělala i pár fotografií našich morčat, původně jsem fotila pouze kluky z Áčka, ale nějak se to vymklo kontrole. :-) Fotografie k prohlédnutí jsou v albech našich morčat, příp. je pár fotografií i na následujícím odkazu. Koupili jsme hromadu sena, které nám dochází a dále 10kg pytel mrkví pro morčulky. Všichni jinak krásně rostou, jak mimina tak dospělí. A než se nadějeme, bude tady naše první výstava. 

[28.03.2012] ~ Vrh A nám pomalu utíká do svých nových domovů, jen Aaronek stále čeká na toho pravého majitele.. A než se nadějeme, i Béčka se rozutečou. Jako první se vydala do nového domova maličká Audrey, náš první satének. :o) Přejeme s ní tedy hodně radostí, ať jen prospívá. Zřejmě bude do prodeje uvolněna i druhá samička z vrhu B1, tak pokud má již teď někdo zájem, tak ať se neostýchá a napíše.:)) Jinak Béčka dostala nové, dvoutýdenní fotografie. Všichni krásně rostou, váhy mají dokonce mnohem větší než měla jejich dobou Áčka. Zlobivci jsou to ale pořádní. :o)

[17.03.2012] ~ Áčka mají dnes krásný jeden měsíc, stejně tak Béčka budou mít zítra jeden týden. Vytáhla jsem foťák a nějaké ty fotografie nafotila a dodala do albumů na rajčeti, k prohlédnutí zde. Dostala jsem také rezervaci na Andrewa a už jen přemýšlím, kdo by vzal maličkou Blair a velkého Aaronka.. Neodolala jsem a šoupla prcky z vrhu A na váhu a opravdu mě každým dnem překvapují. Nejvíce má Aaronek a dnes nám váha ukazovala 300 gramů! Opravdu by mě zajímalo, kde to sebral, když včera měl o dost méně. :o) Kudrnáčky z vrhu B zvážím až zítra, tak jsem zvědavá, kolik nám nabrali. Také už jsme registrovaní na Přerovskou výstavu, avšak pouze na sobotu - 28.4. Už se moc těšíme, bude to  naše první výstava, tak jsme zvědavi, jak to celé probíhá a zda vůbec něco vyhrajeme. :) Náš show tým se skládá ze dvou morčáků ve standardu C (Mathis + Xanidi) a jeden ve standardu A (Piko), především je však potřebujeme všechny zaregistrovat. A nové profilové fotky našich morčidel, naleznete v sekci Samečci, Samičky, ale i Mazlíci. ;o)

[12.03.2012] ~ Sekce odchovy má zase o článek navíc. :) Mimča jsem nafotila, pořádně si je prohlédla a nakonec dospěla k závěru, že roztomilá meriňačka Bellie musí zůstat u nás. :o) Také jsem měla pravdu s tím, že máme dvě meriňadla, dokonce jsou obě samičky. A do třetice máme texelího klučíka. Všichni měli nad moje očekávání dobrou porodní váhu, tak mě potěšili. Avšak zdá se mi, že Blair má zálomek, ale nebudu to rozpitvávat, nejsem si s tím vůbec jistá, třeba to má ještě jen zohlé, uvidíme časem jak poroste, pak se všechno ukáže.:o)  Odkaz na fotogalerii vrhu B1.

[11.03.2012] ~ Do svého domova odjela Choco, tak držíme všechny tlapky aby se narodila zdravá krásná miminka! :o) Hodinu na to, však začala rodit Carmen a k našemu překvapení jsou to TŘI KUDRNÁČCI!!! :o) Vypadá to zatím na dvě merina a jednoho texelíka, ale s tím si 100% jisti nejsme. Samé kudrnáčky jsme tedy opravdu nečekali. :o) Více informací jistě brzy napíšeme, jsme z nich moc a moc nadšení. Takovou krásnou neděli jsme již dlouho neměli. :o)))

   

[09.03.2012] ~ Naši drobečci mají již tři týdny a jsou z nich pořádná střeštiprdla. :o) V sekci Odchov A1 byly přidány i jejich tří týdenní fotografie... Do týdne bychom měli mít druhý odchov, od Carmen, vypadá to na dvě, maximálně tři mimča, tak jsme zvědavi co bude. V neděli odcestuje šimlinka Choco zpět do svého domova a jsme si již 100% jistí, že čeká miminka. Další z novinek je i ta, že 28. dubna pojedeme na naši první výstavu a pokud nám do té doby zůstane malý Andrew Lawanga, tak bychom jej zkusili vzít s sebou. Prozatím jsme přidali dva další plánované odchovy, jeden od Zirnitry, druhý od Xanidi. Mimochodem stále naši dva klučíci z odchovu A1 čekají na nový domov. A jedna ze smutnějších zpráv, netýkajících se morčat - dnes nám zemřela naše 11letá anglická kokřice. :'o(

[29.02.2012] Oficálně oznamujeme, že dne 28.2.2012 jsme se stali právoplatnou Chovatelskou stanicí!!! :o)))

[25.02.2012] ~ Všechna miminka z vrhu A jsem dala do nabídky. V případě zájmu o některého z nich, mě kontaktujte na e-mail. ;) Taktéž to vypadá tak, že se zadařilo a že Choco, která k nám přijela na krytí k Mathisovi, je březí.. :o))

[24.02.2012] ~ Dnes mají miminka jeden týden! :o) Do sekce Odchovy byly přidány nové fotografie, včetně jejich váhy. Případné další fota můžete najít na našem rajčeti. Taktéž byla přidána aktuální fotografie Xanidi a Zirnitry do sekce Samičky , jejich další fotky byly přidány na rajče do jejich složky. Nové tam dostal také Lamborghini. Novou fotografii na web dostala i Lorelay v sekci Mazlíci. A byl přidán další plánovaný odchov, odchov C.

[17.02.2012] Máme miminka!!! Dnes brzy ráno se nám narodil náš první odchov od samičky Amy z Boleradic (tatínek je Mathis von den Lüer-Schweinchen). Vypadá to na dva satén-genové klučíky (sheltie) a jednu saténovou slečnu (coronet) s krásnou porodní váhou: 106g, 109g, 110g. Všichni zřejmě v barávách aguti. :o)  Více informací o tomto krásném, tříčlenném odchovu očekávejte v sekci Odchovy.

[05.02.2012] ~ Dorazila k nám krásná barevná šimlička, Choco z Chovatelské stanice Cavia Canis, na krytí k Mathimu. Doufáme, že se jim zadaří a narodí se krásná miminka. :o))

[04.02.2012] ~ Dnes k nám docestoval až z Vysočiny krásný, červenobílý morčák, plemene sheltie. Je to skvělá posila do našeho chovu, s krásným rodokmenem. Děkujeme za něj hrozně moc! :o)

[03.02.2012] ~ Začal nám únor a během dvou/tří týdnů očekáváme náš první vrh. :o) V sekci Plánované odchovy byla také přidána kolonka Těhulky, kterou si můžete rozkliknout a pokochat se fotografiemi našich (současných i budoucích) březích samiček, u kterých nechybí ani váha a případný datum porodu a počet narozených miminek. :)

[20.01.2012] ~ Zirnitruška se nám značně zlepšila a i povyrostla.:o) Po týdnu jsem opět zvážila Amy, která celkově za celou dobu březosti přibrala 190gramů. Za necelý měsíc očekáváme náš první, čokoládový, vrh. :o) Také to vypadá tak, že i Carmen je březí (je s Pikem sotva 3týdny a už se celá zakulatila a zřejmě snědla i velikou hruštičku :o)).

[16.01.2012] ~ Dnes jsme šly na kontrolu s naším malým marodem - Zirnitrou. Po měsíci se nám již zlepšila, avšak stále ještě na zadní pacičky plně nemůže. Aby toho však nebylo málo, našly jsme jí také plíseň a roztoče. :o( A pan veterinář nám to pouze potvrdil... Copak ten náš marod ještě bude mít :), snad už se nám dá brzy do pořádku.

[06.01.2012] ~ Vážila jsem naše morčátka a také jsem s radostí dospěla k tomu, že naše Amy je březía Mathis bude pyšným otcem našeho prvního odchovu. :o) Naše těhulka už má krásných 874gramů a její váhu také můžete současně každý týden sledovat v Plánovaných odchovech.. ;o)

[01.01.2012] Nafotila jsem pár fotek Xanie. K prohlédnutí jsou zde: https://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?Xanie . :o)

 

*      *      *      *      *      *      *      *      *      * 

 

[31.12.2011] ~ Máme novou, úžasnou posilu do našeho chovu. :o) Je to překrásná texelí bílo-černá slečna s roztomilým kukučem a věříme, že i povahově bude úžasná. Mockrát Vám za ni děkujeme, je to překrásné chundelaté zlatíčko! :o)))

[29.12.2011] ~ Naši dva červeno-bíláčci jsou konečně spolu, tak se už moc těšíme na miminka, která na svět přivedou. :o) Věříme, že je to naše (současně) nejlepší spojení v chovu, tak snad nám to budoucí miminka potvrdí.. V současnosti také čekáme až nám potvrdí členství v ZO a po té se brzy na to staneme oficiální Chovatelskou Stanicí morčat! :o)))

+ A jedna krásná fotografie dvou milenců.

 

[22.12.2011] ~  Přejeme všem mnoho úspěchů v nastávajícím roce, zdravá morčátka a hromadu štěstí. :)

U nás jsme se dostali konečně k tomu, abychom nafotili naše morčata. Jelikož se ty Vánoce blíží, tak jsme si udělali několik vánočních foteček, na které se samozřejmě můžete podívat. Můžete tam vidět všechna morčátka kromě Zirnitry, která se nám současně léčí z úrazu. Doufáme, že se nám brzy uzdraví..:) ODKAZ

[17.12.2011] ~ Dnes probíhalo koupání morčidel, zejména Mathise a Carmen. Zbylá morčata jsem alespoň vyčesala a nafotila (ne u všech se mi povedly kvalitní fotky). Upravila jsem také fotky morčákům - fotka je pouze jedna místo tří a je větší, především aktuální. Taktéž jsem přidala nějaké nové fotografie každého morčátka do fotogalerie (na rajce.idnes.cz). Všem to ohromě sluší a rostou pouze do krásy. K Zirnitrušce bohužel moc aktuální fotografie nemám, neboť se nám stal v pondělí (12.12.2011) úraz. :((( Lepší se to a my doufáme, že brzy bude moct na pacičky a že všechno bude v pořádku...

 

[26.11.2011] ~ Přidadala jsem novinku zvanou VIDEOGALERIE, která sdílí rubirku společně s fotogalerií. V plánovaných odchovech je taktéž již první plán do budoucna. :c) Po dnešním prohlížení fotek v počítači jsem narazila na starou fotografii Pika, kdy byl na senítku a měl pouho-pouhý měsíc, přičemž na druhé fotografii byl Piko, který měl již skoro čtyři měsíce. Rozdíl je opravdu na první pohled zřejmý. :c)) A přikládám i ukázku, která stojí opravdu za to. (Pro větší rozlišení fotek na ně klikněte).

P.S.: Změnili jsme stránky i název. Po dlouhém bádání jsme konečně došli na to, jaký název chceme nositi. :) Se současným názvem jsme převelice spokojeni, neboť víme, že jsme se trefili do černého.